Contact

Je kunt contact met Petra Bijl opnemen:

Telefoon: 06 22 52 40 66

E-mail: info@talentia.nl

Petra Bijl op LinkedIn

View Petra Bijl's profile on LinkedIn

Petra Bijl op Facebook

facebookicon.jpg

 

Petra

Petra Bijl, eigenaar Talentia sinds 2001

Jezelf zijn is genoeg, dat lijkt simpel, maar over die zin heb ik 50 jaar gedaan. Ik ben een Pippi Langkous, eigenzinnig en dol op spelen. Maar ook een idealist a la Mandela. Mijn leerweg als leider, veranderkundige, moeder en trainer, deel ik graag met jullie. Met “De moed van imperfectie, laat gaan wie je denkt te moeten zijn” van Brené Brown, als inspiratie. Als trainer breng ik je letterlijk en figuurlijk in beweging en komen we snel tot jouw kern, met veel plezier gaan we samen op reis naar het onbekende. Ik stimuleer je dat te gaan doen waar je werkelijk blij van wordt, je innerlijke bezieling te vinden en te realiseren in je leiderschap. Al spelend in de natuur.

Ik zet systemisch werk, dans en muziek in om lichaamsbewustzijn te ervaren en ontwikkelen, als basis voor je verdere groei. Transformatie-, vitaliteits- en leiderschapsvragen zijn mijn specialiteit. Met mijn achtergrond als Sociaal Psychologe, bedrijfs- en veranderkundige weet ik individuele vragen in een breder kader te plaatsen. Ik ben gecertificeerd als CSR Coach (Chronische Stress Reversal), en ben gecertificeerd in het gebruik van L&D support methodieken. 

 Lees  hier mijn c.v.

Mijn ervaring en diepe interesse in praktische helende manieren van werken en het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn zet ik in om je te helpen dat ook zelf te realiseren. Dans heeft een positief effect gehad op mijn welbevinden en zelfs op mijn gewrichtsklachten. Ik nodig mensen met (chronische) pijn of herstellend van een ziekte dan ook van harte uit. Lees hier het interview met mij in het reuma magazine "In Beweging" van december 2012. 

Naast mijn werk voor Talentia ben ik lid van het Spiegelgenootschap, werk als vrijwilliger bij FNV uitkeringsgerechtigden (CPU er) en ben actief binnen Lets het Gooi, een alternatieve economie gebaseerd op wederkerigheid en ruilhandel. Nadat mensen en instanties mij geholpen hebben, doe ik het nu ook omgekeerd en dat geeft veel voldoening. Ruilhandel is een goede oude in een nieuw jasje, werkt uitstekend ook bij alle uitkeringen, kun je namelijk nergens afrekenen en je bent wel zinvol elkaar aan het helpen zo over en weer en je komt op nieuwe dingen die je dan ook blijkt te kunnen zoals schilderen of behangen. Als netwerker en bruggenbouwer krijg ik ook hier weer veel knikkers (de valuta in het Gooi) voor het aanbrengen van nieuwe leden en mensen bij elkaar brengen. En die sociale kaart kan en heb ik moeiteloos uitgebreid met wat ik zelf heb uitgevonden onderweg professioneel en uit ervaring. Ervaringskennis word nog onderschat vind ik, terwijl dat nu juist zoveel kan toevoegen om geen nieuwe apekool te verzinnen of iets wat wel werkt, dat wil uiteindelijk (vrijwell iedereen toch? Je moet wel mogen deugen van de beslissers en anders het toch maar gewoon doen. Polariseren kan altijd nog en is niet ongevaarlijk. Dus van pleur op naar fleur op, dependance van iedere partij  een 20e hoeft niet toch?) en bedrijf die wel wat wil oplossen en wel echt en ook gewoon nu, duurzaam met milieu en mensen en gewoon zelf doen. op beslisniveau kun je meer verschil maken, maar onderschat jezelf nooit als collega, buur, familie, vriend of wat dan ook. Voor mij maakt dat alle verschil om veerkracht te hervinden en weer wel toe te kunnen voegen als dat even niet kon door wat dan ook. En vergeet de humor niet. Zonder dat is het echt niet te doen..

 

7870700022 fa39752e4a oMet wie werkt Talentia samen?

Mijn favoriete locatie voor training is Ferme de Frandeux en Chateau Frandeux in Belgie. 

Mijn website is tot stand gekomen met de hulp van Sonja Kamer van dsignkamer, en is gebouwd door Petra Andriessen & Eric Tiggeler.

De huidige update is gedaan door mijn nieuwe website bouwer  Frank Hoekstra: www.websitemakerij.nl